tradicionalna manifestacija

FOTO: Izložba čipke, predstava i glazba- traje Festival čipke u Lepoglavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.09.2017. 15:05

Zadnja izmjena: 24.09.2017. 11:21

Stručnim predavanjima i UNESCO-vim radionicama na temu ručnih radova i baštine, kojima je ujedno obilježen Dan europske baštine jučer je započeo program drugog dana 21. međunarodnog festivala čipke. 

Uz radionice koje su trajale tijekom gotovo cijelog dana, posjetitelji su od jutarnjih sati mogli razgledati izložbe čipki, a u poslijepodnevnim je satima u prostoru pavlinskog samostana, otvorena i filatelistička izložba Kluba mladih filatelista Trakošćan koja donosi prikaz poštanski marki s motivima čipaka iz raznih krajeva svijeta.

Nazočne je na izložbi pozdravio i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić podsjetivši da se Lepoglava, zahvaljujući svojoj bogatoj kulturi i baštini, našla na čak devet izdanja poštanskih marki.
- Sve što imate ako ne prezentirate isto je kao i da to nemate. Poštanske marke upravo su te koje prezentiraju ono vrijedno što imate – istaknuo je Škvarić.

U večernjim je satima u festivalskom šatoru predstavom "Bogi Ivač - znova" nastupilo Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, a nakon njih uslijedila je zabavna večer uz nastup glazbenog sastava Podvinčani.

 

 

Komentari