2 zanimljive izložbe

Izložbe u Galerijskom centru u Varaždinu za vrijeme Špancirfesta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.08.2017. 08:13

Zadnja izmjena: 17.08.2017. 08:19

Galerijski centar Varaždin i ove godine za vrijeme trajanja Špancirfesta svoj je program osmislio u suradnji sa programom „Kreativnice“ u Uskoj ulici. Tako će publika i posjetitelji u našoj galeriji od 18.-27.kolovoza moći vidjeti 2 izložbe.

Jedna se odnosi na festival „36 Mountains“ i predstavljanje autorskih ilustracija sa istog. 36 MOUNTAINS je festival posvećen ilustraciji, čiji je cilj približiti ilustraciju i autorski crtež široj javnosti, predstaviti najjača ilustratorska imena s domaće i internacionalne scene te afirmirati mlade umjetnike. Formu festivalske glavne izložbe predvodi ilustriranje već poznatih concertina blokova, japanskog stila. Pobjednici glavnog natječaja i odabrani umjetnici imaju određeno vrijeme za ilustriranje svojih blokova koji se predstavljaju publici zajedničkom izložbom za vrijeme festivala.

Druga izložba predstavlja radove Dominika Vukovića, također sudionika festivala „36 Mountains“., nastale kao vizualni produkt inspiriran stihovima 13 pjesama. Na ovoj izložbi predstavljeni su radovi Dominika Vukovića, koja nisu dijelom mape, ali su, na neki način, nastavljači onog što autor promišlja, što ga u likovnom smislu zanima. Autorov tašistički, gestualni pristup odvodi nas u pročišćeni svijet oblika. Onaj u kojem je element na slici sveden na razinu znaka. Takvom načinu sagledavanje prethodile su godine crtanja, izrade studije crteža, da bi se površina slike mogla očistiti, ogoliti, svesti na najbitnije. (iz predgovora Dragice Dade Modrić

Komentari