dvostruki program

Izložbom i stručnim skupom u Varaždinu obilježava se Međunarodni dan sestrinstva

Objavljeno: 11.05.2022. 12:09

Foto: Arhiva

Sutrašnji Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja, Opća bolnica Varaždin obilježit će dvostrukim programom.

U holu Službe za interne bolesti u četvrtak u 12 sati bit će otvorena izložba slika s prigodnim obraćanjima povodom Međunarodnog dana sestrinstva. U 15:30 sati u varaždinskom hotelu "Turist" počet će središnja svečanost obilježavanje Dana sestrinstva. Nakon pozdravnih riječi i nastupa učenika Glazbene škole Varaždin, predavanje "Komunikacija kao izvor stresa, ali i pokretačke snage kolektiva" održat će psihologinja Tihana Đumić.

Program obilježavanja međunarodnog dana sestrinstva organiziraju Opća bolnica Varaždin i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara Podružnica Opće bolnice Varaždin.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale, 12. svibnja. Ovogodišnja poruke je da je sestrinstvo najvrjedniji dio zdravstvenog sustava Hrvatske. U hrvatskom zdravstvenom sustavu radi oko 31 tisuća medicinskih sestara i tehničara te oni čine najbrojniju profesionalnu skupinu s udjelom od oko 43 posto u sustavu.

Komentari