Izraelski veleposlanik u nastupnom posjetu Varaždinu

Objavljeno: 31.01.2011. 15:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Grad Varaždin danas je posjetio izraelski veleposlanik kako bi se upoznao s varaždinskim gospodarskim prilikama. U sklopu posjeta posjetio je i Vindiju i razgovarao sa generalnim direktorom Dragutinom Drkom.

- Izraelski gospodarstvenici sve više i sve glasnije izražavaju želju da izađu van granica domovine i ulažu i plasiraju svoje proizvode na stranim tržištima. Smatram da je to velika poslovna prilika i za varaždinsku Vindiju koja još ne izvozi na našem tržištu. Razgovarao sam sa generalnim direktorom Vindije Dragutinom Drkom i nadam se da će uskoro posjetiti Izrael i pronaći interes za poslovnu suradnju sa izraelskim gospodarstvenicima.

Istaknuo je to izraelski veleposlanik u RH Yossi Amrani koji je u ponedjeljak posjetio Varaždin kako bi se upoznao sa gospodarstvom sjeverozapadne Hrvatske. Amranija je primio i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te je dogovoreno "bratimljenje" Varaždina s jednim izraelskim gradom u smislu razvoja i tehnoloških parkova.

Gradonačelnik Čehok i veleposlanik Amrani razgovarali su i o varaždinskoj Sinagogi čija obnova traje već godinama i nikako da završi. Čehok je zamolio veleposlanika da se osobno uključi kako bi Sinagoga bila obnovljena.

Amrani je odgovorio da smatra je obnova varaždinske Sinagoge vrlo važna za cijelu Hrvatsku jer bi obnovljena Sinagoga bila pravi spomenik židovskoj zajednici koja je živjela u Varaždinu prije Drugog svjetskog rata.


FOTO: Željko Hajdinjak / CROPIX



Komentari