Grad Prelog

Foto - Izvođač radova za izgradnju obilaznice Preloga uveden u posao

Objavljeno: 06.10.2023. 17:34

Zadnja izmjena: 06.10.2023. 20:57

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je jučer na uvođenju izvođača u posao na projektu izgradnje obilaznice Preloga, projektu Hrvatskih cesta vrijednom 9,45 milijuna eura.

Obilaznica Preloga jedan je od ključnih projekata koji će se u sljedećih godinu i pol realizirati na području Međimurske županije, a u sklopu projekta planirana je izgradnja obilaznice duge 6,8 km kojom će se rasteretiti državna cesta između Čakovca i Koprivnice te omogućiti brže i sigurnije putovanje na navedenoj dionici. Izvođači radova biti će Zajednica ponuditelja koju čine društva Tegra d.o.o. i Colas Hrvatska d.d. Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek ističe da je izgradnja obilaznice još jedan povijesni trenutak za grad Prelog.

- Izgradnja obilaznice rasteretit će cestu kroz grad, podići sigurnost djece i općenito prometa na visoku razinu. Stvorit će prednost i gospodarstvu, jer će uključivanje na autocestu biti puno lakše - rekao je gradonačelnik.

Potpredsjednik Vlade i ministar je podsjetio na nedavno otvorenu obilaznicu Novog Marofa u Varaždinskoj županiji istaknuvši kako Hrvatske ceste, osim provedbe velikih infrastrukturnih projekata, poput Pelješkoga mosta ili ceste D403 ili svih velikih projekata, rješavaju i obilaznice.
 
- U Međimurskoj županiji imamo nekoliko sličnih projekata koji su u pripremi. Prvi takav je obilaznica Nedelišća i Pušćine za koji će 24. 10. biti otvorene ponude u Hrvatskim cestama, tako da ćemo vrlo brzo doći otvoriti radove i na tim projektima koji su također jako bitni za ovu županiju i za ta mjesta - izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković istaknuvši kako su Hrvatske ceste jako aktivne u Međimurskoj županiji te je spomenuo neke od projekata, kao što su sjeverna obilaznica Čakovca, obilaznica Šenkovca te novi most preko Drave na spoju Varaždin – Čakovec.

Komentari