VATERPOLO

Jaki međunarodni vaterpolo turnir ovog vikenda u Varaždinu

HVS

Objavljeno: 11.07.2019. 18:26

Zadnja izmjena: 11.07.2019. 18:36

Varaždin će ovog vikenda, točnije od petka do nedjelje, od 12. do 14. srpnja biti domaćin vrlo jakog međunarodnog vaterpolskog turnira.

Na Gradskim bazenima Varaždin održat će se 1. Konzum kupu za reprezentacije do 20 godina. U Varaždinu se okupilo pet ponajboljih europskih reprezentacija: Hrvatska, Mađarska, Grčka, Crna Gora i Srbija. Riječ o uzrastu koje krajem ove kalendarske godine, od 12. do 20. prosinca sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu. Natjecanje na kojem je  Hrvatska u skupini s reprezentacijama Kine, Južne Afrike, Japana i Srbije.

Turnir u Varaždinu je pak prvi turnir, pa i prvo okupljanje ove generacije mladića.

- To je sam početak, prvo okupljanje. U biti, naša je reprezentacija na priprema u Varaždinu od 3. srpnja - rekaoje za hvs.hr trener reprezentacije Joško Kreković.

Kontrolni turnir

- Ovo je u načelu prvi kontrolni turnir i neki prapočetak selekcije, odabira igrača. Još nismo kompletirani jer nam recimo nema vratara Jerka Jurline (Mladost) koji je ozlijeđen. Zatim, nekolicina nam je igrača trenutačno na Univerzijadi. Ovo je dakle idemo ju nazvati malo 'šarena' reprezentacija, s proširenog popisa igrača. Ono što očekujem da neki od igrača koji su sada tu prvi put, nešto pokažu, dokažu se. Makar, daleko smo mi od toga da je to posložena reprezentacija. Ponavljam, ovo je širi popis s onima koji su nam u ovom trenutku bili na raspolaganju. Uz to, nismo još niti u nekoj formi jer je davno završilo ligaško natjecanje, a ovo nam je de facto jedino okupljanje ovog ljeta. Kontrolni turnir, tako bi ga nazvao, dodao je Kreković.

Podaci govore da su se vraždinskom turniru okupile reprezentacije iz pet vodećih europskih država u vaterpolu, nedostaju tek možda Španjolska i Italija, pa da popšis bude kompletan.

- Ovo je odličan turnir i izuzetno jak. Doduše, pitanje i u kakvom će sve sastavu doći i druge momčadi je znam da je mladi jugaš, Papanastasiou s grčkom seniorskom reprezentacijom u Koreji gdje će igrati seniorsko Svjetsko prvenstvo. Isto vrijedi za Đuru Radovića koji je u najjačoj reprezentaciji Crne Gore. No, koliko god to možda izgledalo 'šareno', bit će ipak određeni pokazatelj - rekao je hrvatski trener Joško Kreković.

Komentari