velike investicije...

FOTO U općini Jalžabet otvoreni radovi na dva velika projekta - pročistač voda i kanalizacija

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.05.2018. 10:38

Zadnja izmjena: 04.05.2018. 10:42

Danas se u općini Jalžabet održala konferencija za medije povodom otvaranja radova na pročistaču otpadnih voda u Jalžabetu te na izgradnji kanalizacije i nogostupa u Varaždinskoj ulici. Vrijednost radova na izgradnji pročistača je cca 6,9 milijuna kuna, dok je vrijednost izgradnje kanalizacije i nogostupa cca 4 milijuna kuna. 

Otvaranju radova između ostalih prisustovali su načelnik općine Mirko Magić, saborski zastupnici Josip Križanić i Anđelko Stričak, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor VARKOMA Željko Bunić te predsjednik županijske skupštine Alen Runac.

Prema riječima saborskog zastupnika Josipa Križanića, općina Jalžabet  jedna je od najperspektivnijih općina u Varaždinskoj županiji.

- Po izvozu smo treći, a po broju zaposlenih četvrti i naša gospodarska zona stalno raste i ove godine imamo dva nova investitora. Preduvjet za to je bio napraviti pročistač i kanalizaciju najprije gospodarske zone, a onda smo na njih priključili naselja koja su pripadajuća. Nismo mogli čekati aglomeraciju i danas evo gradimo pročistač i kanalizaciju za preostala tri naselja i to bi trebalo biti završeno 2020. 

Inače, sve aktivnosti pripreme projekta financirala je općina iz vlastitih sredstava, naročito rješavanje imovinskih odnosa, izrada projektne dokumentacije, ishođenje građevinske dozvole i drugo. 

 

 

Komentari