traju dani općine

FOTO Donosimo vam najzanimljivije trenutke sa svečane sjednice u Jalžabetu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.11.2018. 12:41

Zadnja izmjena: 17.11.2018. 13:00

Foto: Viktor Hranić

U Općini Jalžabet traju Dani Općine, a jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Prigoda je to da se istaknu izvršeni projekti u proteklih godinu dana, ali i da se najave novi. 

Prema riječima načelnika Mirka Magića, najveći uspjesi u Općini postižu se u poduzetničkoj zoni u kojoj su 4 aktivne tvtke koje zapošljavaju oko 1300 radnika. Kao najveće općinske investicije protekle godine načelnik Magić izdvojio je izgradnju pročistača otpadnih voda za naselja Jalžabet, Imbriovec i Novakovec te kanalizaciju u Kolodvorskoj i Vinogradskoj ulici u Jalžabetu. - Mi nismo u sustavu aglomeracije pa kanalizacije gradimo vlastitim sredstvima uz sufinaciranje drugih koji nam žele i mogu pomoći, prvenstveno Hrvatskih voda - rekao je Magić i dodao kako se uz kanalizaciju paralelno rade i nogostupe za pješake.

Što se ostalih projekata u Općini tiče, načelnik je između ostalog spomenuo fasadu na tornju i južnom pročelju crkve svete Elizabete u Jalžabetu, saniranje klizišta u Novoj Gori i Novakovčaku te nabavu vanjski igrala u vrtiću. Također, istaknuo je i arheološka istraživanja na nalazištu Gomila gdje vidi jedan veliki turistički potencijal. 

Saborski zastupnik Anđelko Stričak u svojem je govoru još jednom ponovio kako je Europska unija najnapredniji dio svijeta. - Danas kada čujemo da neki pozivaju da bi iz tog jednog najrazvijenijeg kluba Hrvatska trebala izaći, zapitam se što je alternativa Europskoj uniji - rekao je Stričak i dodao kako bi se gradovi i općine trebale posvetiti strateškim ciljevima koje je odredila Vlada, a to su ulazak u schengenski prostor, u eurozonu i što bolje korištenje EU fondova.

 

 

 

Komentari