svečana sjednica

Foto - Općina Jalžabet slavi svoj dan: Najavljen novi streličarski dom i multifunkcionalno igralište

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.11.2021. 09:28

Zadnja izmjena: 14.12.2021. 09:52

Povom Dana Općine Jalžabet održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća koja je izvrsna prilika da se općinska vlast osvrne na proteklo razdoblje, ali i da se najave novi projekti.

Prema riječima načelnika Rajka Solara, na početku mandata općina je odmah povećala plaće odgajateljicama i radnicima dječjeg vrtića 'Potočić', a školska kuhinja financira se u iznosu od 100 posto. Kako je poručio, u svojem će mandatu svoju energiju uložiti u suradnju s poduzetnicima i razvoj poduzetništva na području općine te dovođenju novih tvrtki u poduzetničku zonu.

U proteklih 5 mjeseci su između ostalog dovršeni su ili su pred dovršetkom projekti modernizacije Suhodolske i Ludbreške, sanacija klizišta zaselak i sanacija nerazvrstanih cesta. Prema najavama, dokumentacija je između ostalog pripremljena za izgradnju streličarskog doma, projekt gradnje semafora sa brojačem kod osnovne škole, a u tijeku je raspisivanje natječaja za modernizaciju javne rasvjete.

- Radimo na pripremi dokumentacije za izgradnju multifunkcionalnog igrališta. Riječ je o izgradnji dječjeg poligona, fitnes sprava, odbojke na pijesku i malonogometnog igrališta. Pokraj tog budućeg multifunkcionalnog igrališta već i napravljen paintball poligon to će biti mjesto rekreacije za sve dobne skupine - najavio je Solar.

U ime Varaždinske županije obratio se Željko Posavec, zamjenik predsjednika Skupštine Varaždinske županije.- Ono što treba najaviti je svakako vaše arheološko nalazište Gomila koje će vjerujem postati prezentacijski centar. Kultura je uvijek bila važan segment u Općini Jalžabet kao i sport što opravdava ulaganje u sportsku infrastrukturu - rekao je između ostalog Posavec.

Okupljenima se obratila i saborska zastupnica Natalija Martinčević. - Ja godinama dolazim u Jalžabet i jako me zanima što se događa i planira u ovoj općini. Ono što smo čuli od načelnika ulijeva optimizam da ova općina ide u smjeru da bude još naprednija i još razvijenija. Ovi su izbori pokazali da mještani traže novu energiju i novu viziju razvoja općine - rekla je Martinčević.

 

 

Komentari