osvrt na izjave hdz-a

Solar: Putni nalozi bivše vlasti stajali su 100 tisuća kuna, a odlazilo se i u Veterinarsku stanicu

Objavljeno: 18.07.2022. 14:51

Zadnja izmjena: 18.07.2022. 15:12

Foto: Iva Habulan

Nakon što je Klub HDZ-a Općinskog vijeća Jalžabet situaciju u Općini nazvao 'konfuznom' i načelnika prozvao za kupnju novog vozila, načelnik Rajko Solar danas je održao konferenciju za medije kako bi naveo projekte koji se poduzimaju, te obrazložio spomenutu kupnju novog vozila.

Načelnik Solar tako je danas zajedno s predsjednikom Sinišom Srečekom i potpredsjednikom Općinskog vijeća Nikolom Vukovićem, između ostalih projekata, istaknuo rekonstrukciju cesta, nogometni centar i sanaciju divljih odlagališta te dodao kako ukupna vrijednost projekata iznosi 15 milijuna kuna, a do sada su već sklopili ugovore za sufinanciranja u iznosu od 3,8 milijuna kuna.

Što se pak tiče pitanja općinskog vozila, naveli su:

- Bivša HDZ-ova vlast je samo za potrebe vožnje u posljednje četiri godine izdvojila oko 100 tisuća kuna sredstava, a još je zanimljivije to da se često odlazilo u Veterinarsku stanicu Varaždin na sastanke, druženja ili po savjete, naredbe ili instrukcije. Nije bitno točno pto, ali sigurno nisu odlazili po deratizacijska sredstva.

Objasnili su potom zašto su se oni odlučili na kupnju novoz vozila:

- Smatramo da je kupovina automobila za oko 140 tisuća kuna svakako jeftinija varijanta. Što se tiče vrtića, sama ravnateljica kaže kako vrtić u zadnjih godinu dana funkcionira najnormalnije. Do povećanje cijene vrtića došlo je zbog usklađivanja plaća djelatnika i rasta cijena namirnica, zbog čega vrtić u suprotnom ne bi bio održiv - zaključili su.

Komentari