sjednica općinskog vijeća

JALŽABET Prihodi su nadmašili rashode, a odlukom Općinskog vijeća povećana je i naknada za novorođenčad

Objavljeno: 12.03.2017. 15:45

Zadnja izmjena: 12.03.2017. 15:45

Foto: Općina Jalžabet

U Općini Jalžabet je održana posljednja sjednica Općinskog vijeća u ovom sazivu. Od važnijih točaka dnevnog reda bilo je prihvaćanje Izvršenja Proračuna Općine Jalžabet za 2016. godinu.  

Načelnik Općine Mirko Magić je prezentirao izvršenje Proračuna te istaknuo kako je jako zadovoljan s ovim Proračunom jer prihodi uveliko premašuju rashode. Naime prihodi su bili 11.372.000 kuna, dok su rashodi iznosili 7.883.000 kn, te je općina ostvarila višak prihoda u iznosu od gotovo 3,5 milijuna kuna, koji će se prenijeti u 2017. godinu i trošiti ove godine.

 Tako Općina stvara prihode koji će se trošiti u narednom periodu, a ove je godine planirano više novaca za novorođenčad koje su uveliko povećane i iznose 2 tisuće kuna za prvo dijete, 4 tisuće kuna za drugo dijete, 6 tisuća kuna za treće dijete, a 7500  za četvrto i svako sljedeće dijete.

Također, Općina sufinancira i boravak djece u Općinskom vrtiću te roditelji za prvo dijete plaćaju 550 kn, za drugo samo 275 kn, za treće samo 110 kn, a boravak četvrtog i svakog daljnjeg djeteta je besplatan. 

U svom izlaganju načelnik je iznio sve realizirane investicije u Općini, kao što je adaptacija krovišta crkve Sv. Elizabete u Jalžabetu, izgrađena nova nadstrešnica na groblju u Kelemenu, završena rekonstrukija odvodnje u Kaštelancu radi problema zbog poplava, asfaltirane nerazvrstane ceste i izgrađeni pločnici za pješake u cijeloj Varaždinskoj ulici u Kelemenu. 

 

Komentari