leštakovec kod jalžabeta

Javio se vlasnik psa koji je izgrizao ženu: ''Prihvaćamo odgovornost, ali on se htio igrati, a susjeda se previše uplašila..''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.10.2018. 11:30

Zadnja izmjena: 20.10.2018. 13:23

Foto: Privatni album

Jutros smo objavili vijest kako je pas u Leštakovcu kod Jalžabeta izgrizao ženu u njenom vlastitom vinogradu, a događaj nam je potvrdila i PU Varaždinska.

Sada nam se u redakciju javio i vlasnik pasa, odnosno susjed dotične žene, koji je za početak demantirao informaciju da se radi o Pitt bulu, već nam je objasnio kako se zapravo radi o američkom stafordu. Prema njegovim riječima, njegov pas nije opasan, on je socijaliziran i ovakvo nešto se nikad nije desilo.

- Ja nisam bio kod kuće, moja žena je izašla s psom i nije ga vezala i tu prihvaćamo svaku odgovornost i snosit ćemo posljedice. Susjeda je šetala s nekim granama u ruci, a pas kad je to vidio on se zaletio, ali samo zato jer se voli igrati grančicama, a žena se uplašila i počela histerično vikati i mahati rukama i normalno, pas je odreagirao - objašnjava nam vlasnik i dodaje kako ne želi da se o stafordima priča kao o psima opasnima za okolinu, jer kako kaže, oni to zasigurno nisu.

O optužbama da ga se već upozoravalo da psi šeću okolo po vinogradu i uništavaju imovinu, vlasnik odgovara: - Moji psi sigurno ne hodaju okolo. Istina je da ima pasa koji šeću okolo bez nadzora, ali to nisu moji psi - odgovara.

- Moja žena će zaraditi kaznenu ili prekršajnu prijavu i po velikim je stresom zbog svega što je dogodilo. Meni je također jako žao i poštujem susjedu i njezinog supruga, ali ja sam također van sebe, ne mogu opće doći k sebi i najrađe bi da se to nije dogodilo. Ja sam se bojao da mi ne ustrijele psa zbog sve ovoga. U našem kraju nitko ne vodi brigu o svojim pesima, a sad se to meni dogodilo koji uvijek vodim brigu o njima - žali se vlasnik i ovim putem se još jednom želi ispričati susjedi. 

 

 

Komentari