MEĐUNARODNI DAN DRAVE

Javna ustanova „Priroda“ Varaždinske županije iz EU fondova osigurala 3,5 milijuna kuna

Objavljeno: 23.09.2020. 17:48

Zadnja izmjena: 23.09.2020. 18:11

Povodom Međunarodnog dana rijeke Drave župan Čačić, saborska zastupnica Martinčević i ravnateljica Javne ustanove „Priroda“ Pavleković posjetili Dravsku park šumu.

Svake godine 23. rujna obilježava se Međunarodni dan rijeke Drave s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi učinkovitije zaštite i više razine očuvanja prirodnih i kulturnih vrijednosti dravske regije na međunarodnoj razini. Dravsku park šumu danas su posjetili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborska zastupnica Natalija Martinčević i ravnateljica Javne ustanove „Priroda Varaždinske županije“ Jelena Pavleković.

Javna ustanova „Priroda Varaždinske županije" u mandatu župana Čačića po prvi puta je krenula u prijavu i realizaciju projekata iz Fondova Europske unije. Do sada je ukupno prijavila šest projekata od kojih su neki već i realizirani, a ukupna odobrena vrijednost navedenih projekata iznosi preko 3.500.000,00 kuna.

Dva projekta vezana su na Dravsku park šumu u Varaždinu čija je vrijednost bespovratnih sredstava dobivenih iz EU gotovo 1.300.000,00 kuna. Projekt uređenja Poučne staze u Dravskoj park šumi je realiziran, a rezultat je poučna staza u sjevernom djelu Dravske park šume u Varaždinu, obnovljena šumska čistina te su postavljeni razni novi sadržaji za posjetitelje.

Za drugi projekt u Dravskoj park šumi je u srpnju ove godine potpisan Ugovor i u tijeku su pripremne aktivnosti za provedbu. Javna ustanova sklopila je i partnerske suradnje na projektima s partnerima iz Austrije, Mađarske i Slovenije.  

Projekti važni i za turizam

- Zahvalna sam na velikoj podršci koju dobivam iz Varaždinske županije, to nam je veliki poticaj da se i dalje prijavljujemo na natječaje te da realiziramo sve one projekte koji su nam odobreni. Varaždinska županija puna je prirodnih ljepota, a pomoću projekata posebice onih koji su financirani iz Fondova EU možemo realizirati zaista puno. Ovakvi projekti posebno su važni i za turizam, a poznato nam je da se Varaždinska županija od dolaska župana Čačića nametnula kao jedna od nezaobilaznih destinacija kontinentalnog turizma, naglasila je Pavleković, dok je župan Čačić čestitao ravnateljici na dosad prijavljenim i realiziranim projektima te joj zaželio sreću u daljnjem radu.

 

Komentari