općina maruševec

Mlade obitelji s područja općine Maruševec mogu se prijaviti za bespovratna sredstva

Objavljeno: 10.10.2023. 12:57

Zadnja izmjena: 10.10.2023. 12:57

Foto: Arhiva

Općina Maruševec objavila je drugi ovogodišnji Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja, za koji je u općinskom Proračunu ove godine osigurano 55 tisuća eura, odnosno preko 414 tisuća kuna.

Mlade obitelji s područja Općine Maruševec mogu ostvariti bespovratnu potporu kroz dvije mjere iz Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec za 2023. godinu, i to za sufinanciranje adaptacije obiteljske kuće te za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće/stana.

- Iz godine u godinu stvaramo uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji na naše područje radi demografske obnove, povećanja broja stanovnika i ravnomjernog gospodarskog razvoja općine. To je dokaz da je Općina Maruševec socijalno osjetljiva i da brine o potrebama svojih građana, a vjerujemo da će ovakve politike biti dodatni poticaj mladim ljudima za ostanak u našem kraju, imajući na umu da su upravo oni nositelji razvoja i presudni faktor povećanja nataliteta - naglašava načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Javni poziv kao i svi potrebni dokumenti, nalaze se na Internet stranicama Općine Maruševec, a rok za prijavu na Javni poziv je 19. listopad ove godine.

Komentari