U sklopu projekta

Uspješno okončan CEF projekt „eINVOICING for Croatian Public Authorities“ na kojem je partner bila i Općina Petrijanec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.10.2018. 14:33

Zadnja izmjena: 03.10.2018. 20:50

U sklopu projekta „eINVOICING for Croatian Public Authorities“ (eICPA) Općina Petrijanec, kao jedan od partnera, predstavila je svoj sustav za zaprimanje eRačuna.

e-Račun je internetski servis za elektroničku razmjenu računa između dobavljača i kupaca te upravljanje cjelokupnim poslovnim procesom izdavanja, zaprimanja te arhiviranja računa. Ovaj servis nastoji što realnije preslikati proces slanja i primanja računa iz realnog poslovnog svijeta u elektronički svijet uz što omogućava i brže, sigurnije, jednostavnije i jeftinije slanje, zaprimanje i čuvanje računa te njihovo prosljeđivanje na plaćanje.

Projekt eICPA usmjeren je prema promociji i ubrzanju primjene eRačuna u Republici Hrvatskoj između tijela javne vlasti, javnih i privatnih poduzeća na način da se poboljša postojeće tehničko i organizacijsko okruženje za razmjenu elektroničkih računa. Uz Općinu Petrijanec, partneri na projektu su bili tvrtka IN2, Fina, Bjelovarsko-bilogorska županija, Istarska županija, Općina Kamanje, Zagrebačka županija, Vodovod i kanalizacija Split, dok je ulogu koordinatora preuzelo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

U projekt se krenulo radi usklađivanja s Direktivom Europske unije, za njegovu realizaciju dobivena je i EU potpora u iznosu od 264.201 eura, odnosno 75 posto iznosa, dok je njegova ukupna vrijednost 352.268 eura.

 

Komentari