u vatrogasnom domu

Jedan dio programa manifestacije 2. Dani Zlate Brzeske održan je u Malom Bukovcu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.03.2020. 08:39

Zadnja izmjena: 12.03.2020. 08:53

Jedan dio četverodnevnog programa manifestacije 2. Dani Zlate Brzeske održan je u subotu, 7. ožujka, u Vatrogasnom domu u Malom Bukovcu. Predstavljena je treća knjiga Ladislave Šarec „Rapsodija veličanstvene iskre ljubavi“ te održana izložba slika ilustratorice knjige Kristinke Klarić.

Pokrovitelj programa bila je Općina Mali Bukovec, a načelnik Darko Marković istaknuo je da je ovo jedno od kulturnih događanja potrebno malim sredinama. – Ovakva kulturna događanja potrebna su malim sredinama jer nisu samo veliki gradovi mjesta događanja u kulturi. I male općine poput naše mogu se pohvaliti autoricama i autorima. Posebno smo ponosni na slikarice i pjesnikinje s našeg područja. Zahvalu za njihovo obogaćivanje društvenog i kulturnog života u našoj sredini upućujem našim autoricama slika i riječi – rekao je načelnik Marković te dodao da će, kao i do sada, Općina Mali Bukovec podržavati kulturu, manifestacije i ovakve autore.

Manifestaciju 2. Dani Zlate Brzekse organizira Udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine, kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma „Vendi“ iz Đelekovca, čija je Zlata Brzeska bila članica. Predsjednik Udruge „Vendi“ Mladen Levak naglasio je da šire i razvijaju ovakve manifestacije kroz uključivanje novih grupa sudionika. – U četiri dana, manifestacija je u Donjoj Dubravi, Velikom Bukovcu, Malom Bukovcu i Đelekovcu okupila veliki broj posjetitelja, a naročito učenika i njihovih mentora. Ove godine u programe su bili uključeni učenici samo osnovnih škola, ali u već iduću, u treću po redu manifestaciju, biti će uključeni i učenici srednjih škola – najavio je Levak.

Komentari