SPORTSKI UZOR

FOTO: Ovo osmero djece sportski su uzori varaždinskih školaraca i zaslužuju vaš lajk

Objavljeno: 11.02.2019. 19:25

Zadnja izmjena: 11.02.2019. 19:25

Foto: Viktor Hranic

Prije devet godina ZSUGV-a  je u sklopu proglašenja sportaša Grada Varaždina pokrenula među učenicima osnovnih škola edukativnu akciju izbor “Sportskog uzora“.

Od tada  učenici od 1. do 8 razreda svojim glasovanjem biraju najbolje sportaše u svojoj školi, a kriteriji su uspjeh i zalaganje u sportu, ali i školski uspjeh, izvanškolske aktivnosti, zatim ponašanje, te opća socijalna uklopljenost kao i osobnost samog kandidata.

Ova akcija naišla je na velike simpatije mladih sportaša ali i šire sportske javnosti pa je tako akcija nastavljena sve do danas. Putem glasačkih listića učenici su odlučili u svakoj pojedinoj osnovnoj školi nagraditi i proglasiti Sportskim uzorom za 2018. godini najbolje učenike  kojima je nagrade uručio Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Nagrade su primili:

Jelena Vukelić – odlična učenica osmog razreda 1. OŠ Varaždin, trenira stolni tenis od sedme godine u STK Varaždin, na rang listi kadetkinja trenutno se nalazi na 6. mjestu, a sa školskom ekipom postala je školska državna prvakinja u stolnom tenisu

Luka Štumberger – učenik osmog razreda 2. OŠ Varaždin, bavi se plivanjem od osme godine, član je PK Barok, dosad je osvojio 81 medalju,  sudjelovao na Prvenstvu Hrvatske i međunarodnim natjecanjima, iako mu ponekad treninzi znaju biti jako naporni, voli plivanje i namjerava se još dugo njime baviti.

Dora Car – odlična učenica osmog razreda 3. OŠ Varaždin, sportom se počela baviti još u vrtiću trenirajući u Univerzalnoj sportskoj školi, zatim Cheerleading klubu „Bravo“, a od devete godine trenira rukomet u ŽRK Koka, u generaciji djevojčice 2004/05. godište natječe se već četiri godine u Hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, gdje su u sezoni 2017/18. zauzele 2. mjesto čime su osigurale nastup na završnici Prvenstva Hrvatske, u slobodno vrijeme voli plivati, roniti i skijati.

Klara Koščak – odlična učenica osmog razreda 4. OŠ Varaždin, članica AK Sloboda; atletiku počela trenirati prije sedam godina, zanimale su je sve atletske discipline pa od početka trenira trčanje, skakanje i bacanje, 2018. godine pobijedila je na kadetskom PH u skoku u dalj, šestoboju, a na 100 m prepone plasirala se kao treća, Klarin najveći uspjeh je rušenje kadetskog rekorda Hrvatske u višeboju, odnosno šestoboju, rekorda Hrvatske u trčanju 60 m prepone te ulazak u kadetsku reprezentaciju Hrvatske, u 2019.godini  osvojila je 2. mjesto na juniorskom dvoranskom  Prvenstvu Hrvatske u skoku u dalj.

Ivan Mihalj – odličan učenik osmog razreda 5. OŠ Varaždin, od vrtićkih dana trenirao atletiku, a zatim se zaljubio u rukomet koji trenira u RK Varaždin, sa svojom ekipom osvojio je brojne turnire, a na PH osvojili su 11. mjesto, nastupa za školske sportske ekipe u gotovo svim ekipnim sportovima, potiče sve koji se ne bave nikakvim sportom, da počnu nešto trenirati.

Lara Perić – učenica osmog razreda 6. OŠ Varaždin, trenira rukomet već sedam godina od čega šest godina u ŽRK Koka, a sada u RK Podravka, u 2018. godini s ekipom RK Podravka sudjelovala na PH gdje su osvojile 1.mjesto, a Lara je proglašena najboljim krilom prvenstva, također od 5. razreda nastupa za školsko sportsko društvo u rukometu, nogometu, košarci, atletici i krosu na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Marko Perši – odličan učenik osmog razreda 7. OŠ Varaždin, član je NK Varaždin od 2015. godine gdje postiže iznimne rezultate, kao član ekipe osvajač je 1. Hrvatske nogometne lige Sjever u svojoj kategoriji, te nekoliko domaćih i međunarodnih nogometnih turnira, član je Školskog sportskog društva „Sedma“ te redovito nastupa na natjecanjima iz svih sportova gradske lige osnovnih škola grada Varaždina, a posebno se istaknuo u futsalu i krosu.

Silvija Peršun – odlična učenica osmog razreda Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“, na PH školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola RH za učenike s intelektualnim teškoćama u 2018. godini osvojila je dvije brončane medalje: jednu u skoku u dalj s mjesta, a drugu u trčanju na 80 m, uz sportske uspjehe, marljiva je i odgovorna u učenju, sudjeluje u izvannastavnim aktivnostima, predstavlja školu na drugim natjecanjima te je članica Učeničke zadruge “Detelica“.

Komentari