mediteranski sajam

Jedinstveni proizvodi naše županije prvi put na sajmu u Dubrovniku

Objavljeno: 26.03.2022. 10:13

Zadnja izmjena: 26.03.2022. 10:13

Varaždinsko bučino ulje, Varaždinska heljda, proizvodi na bazi ljekovitog bilja, med iz Varaždinske županije, suveniri te drugi proizvodi iz Varaždinske županije prvi su put predstavljeni na 20. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u Dubrovniku.

Dubrovčani i njihovi gosti će sve do nedjelje, 27. ožujka, moći upoznati proizvode iz Varaždinske županije, ali i njezinu turističku ponudu koju čine i bajkovite Kuće za odmor s pričom. Od proizvođača iz Varaždinske županije, svoje proizvode u Dubrovniku izlažu DOMED - obrt za pčelarstvo, OPG Kolenko, OPG Amalka Vukelić, Vila Sunčica, OPG Jakopović, OPG Andreja Petrović, Mirjana Kocijan i Saperlot. Voditelj Sajma Vedran Kraljević uručio je priznanje 20. Mediteranskog sajma 'Eko-oko' županu Anđelku Stričaku, dok je drugo 'Eko-oko' pripalo predsjedniku Hrvatske poljoprivredne komore Mladenu Jakopoviću.

- Naši građani sve više kupuju hranu koja je lokalno proizvedena i što manje tretirana. Upravo s takvim proizvodima sudjeluju na 20. Mediteranskom sajmu i naši proizvođači, a Varaždinska županija će ih i dalje u tome podupirati. Također, koristim priliku da građane najjužnije hrvatske županije pozovem da obiđu našu županiju, da posjete neke od naših poznatih manifestacija kao što su Špancirfest, ludbreška Sveta nedjelja, Festival čipke u Lepoglavi, Varaždinske barokne večeri, Zeljarijada, Dani vrganja u Paki te da prenoće u kućama za odmor s pričom, obiđu i degustiraju kod OPG-ova, odnosno da povežemo sjever i jug Hrvatske - rekao je Stričak.

Komentari