točno u ponoć

VIDEO: JEDINSTVENI SPORTSKI DOGAĐAJ Prijavite se za jubilarnu 40. Novogodišnju utrku Grada Varaždina

Objavljeno: 28.12.2017. 09:04

Zadnja izmjena: 28.12.2017. 09:05

Na sportskoj mapi svijeta Varaždin se nalazi po jedinstvenoj utrci koja počinje točno s otkucajima ponoći koja nas uvodi u Novu godinu. Tako će biti i ovog 31. prosinca - po 40. put u povijesti.

Ove godine na utrku poziva i gradonačelnik Čehok, jer drži da je to sjajna promidžba Varaždina ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu, jer je prva u Novoj govodini.

- Pozivam sugrađane da budu na Kapucinskom trgu, da isprate start utrke, da dočekaju pobjednike i uostalom da se zabave na dočeku Nove godine na Kapucinskom trgu.- kaže gradonačelnik te poziva i na sportsko navijanje, upozoravajući da se dojam utrke ne kvari pirotehničkim sredstvima. 

Dolaze i iz Kenije i Australije

Dosad je na utrku prijavljeno 230 natjecatelja iz 9 država - osim iz našeg susjedstva, dolaze tu i natjecatelji iz Ukrajine, Nizozemske, pa čak i iz Kenije i Australije. Vraća se i posljednja pobjednica Olivera Jevtić iz Srbije.Start i cilj Novogodišnje utrke je na Kapucinskom trgu gdje će biti organiziran i varaždinski doček Nove godine. Seniori i veterani trče dva kruga, 6,4 kilometra varaždinskim ulicama i trgovima, a juniori, juniorke, seniorke i veteranke jedan krug, 3,2 kilometra. Startnina se ne naplaćuje, a prijave su do 30. prosinca moguće putem e-maila: [email protected] ili do 1 sat prije starta utrke na obilježenom mjestu na Kapucinskom trgu.

Podjela startnih brojeva bit će od 21 do 23 sata, a organizatori pozivaju sve koji žele sudjelovati i „utrčati“ u Novu godinu, da se na vrijeme prijave i podignu svoje startne brojeve. Za sudionike utrke osigurane su majice i spomen-medalje, a novčane nagrade osvojit će najbržih troje u apsolutnoj muškoj kategoriji na 6400 m i apsolutnoj ženskoj kategoriji na 3200 m: za prvo mjesto 700 eura, za drugo mjesto 500 eura i za treće mjesto 300 eura. Za sve sudionike okrjepa i svlačionice osigurani su u sportskoj dvorani Varaždin u Graberju. Više informacija o utrci možete pronaći na web stranici utrke. A kako je bilo na prošlogodišnjoj utrci, pogledajte u ovom zanimljivom video prilogu:

.

Komentari