Jedite čokoladu jer čokolada nas čini lijepima

Objavljeno: 29.12.2010. 22:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: commons.wikimedia.org

Kozmetička industrija često u svoje preparate stavlja ekstrakte ovog ili onog, sve kako bi nas učinila lijepima. Jeste li znali kako je neke od tih sastojaka bolje pojesti nego namazati na kožu? Odavno je industrija dodataka prehrani u procvatu, ali da bi vam nokti bili čvrsti i kosa sjajna ne morate isključivo gutati male šarene tabletice. Ljepota dolazi i u mnogo ukusnijem obliku.

Tamna čokolada

Zaboravite na mliječnu čokoladu! Čokolada s visokim postotkom kakaa sadrži i više antioksidansa koji štite krvne žile i smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Time što štiti krvožilni sustav, poboljšava i cirkulaciju pa je koža svježija i odmornija, a sadrži i endorfin koji nas čini sretnima. Juhu!

Trešnje

Ovo voće je bogato antioksidansima u svim svojim oblicima- svježe, suhe, smrznute, a imaju i 19 puta više beta karotena od jagoda. Trešnje sadrže i melatonin, supstancu koja izaziva pospanost pa su odličan obrok ako se morate naspavati. Pomažu i u mršavljenju i topljenju masnih naslaga.

Kokosovo mlijeko

Karolina Kurkova i Demi Moore navodno su ovisnice o njemu! To nimalo ne čudi jer je puno elektrolita, kalcija i magnezija. Sprječava oticanje i skupljanje vode u organizmu, a odlično je nakon tjelovježbe i intenzivnog fizičkog rada kojim gubimo elektrolite.

Gljive

Šampinjoni jačaju imunitet i umanjuju rizik od raka dojke, smanjuju visok krvni tlak i pomažu u sagorijevanju kalorija te su dijetetska namirnica. Sadrže mnogo selena i vitamina E koji štite tijelo od slobodnih radikala.

„Crna" riža

Riža cjelovitog zrna, popularno zvana „crna", je u drevnoj Kini bila hrana elite. Danas kad znamo da sadrži mnogo antioksidansa, štiti od raka, poboljšava probavu, sadrži mnogo vitamina E koji čini ten lijepim i zdravim ne čudi što se jela samo na dvoru. Možete je kupiti u većini velikih trgovina i u trgovinama zdravom hranom.

izvor: fashion.hr

Komentari