zabrinuta čitateljica

"Dolaze iz Međimurja, uopće ne nose maske, a u mojoj obitelji ima onih iz rizične skupine"

Vijest čitatelja/eVaraždin

Objavljeno: 07.12.2020. 19:41

Zadnja izmjena: 07.12.2020. 20:15

Foto: Arhiva / Ilustracija

U petak, 4. prosinca, za područje Varaždinske županije objavljene su nove – strože epidemiološke mjere, no do određenih skupina društva još uvijek ne dopiru ni one osnovne.

Naime, kako su nam se požalili čitatelji iz dijela Varaždina prema Vidovcu, kao i samog Vidovca, ovih dana ulice obilaze prosjaci koji uopće ne nose maske. Najveći problem je što tim prosjacima vrata otvaraju ljudi koji se i najčešće nalaze kod kuće – oni bolesni ili umirovljenici. Upravo takav slučaj imala je gospođa koja nam se javila u Inbox, želeći upozoriti na ovaj problem.

- Radi se o pojedinim pripadnicima romske nacionalne manjine. Dolaze iz Međimurja u Varaždin, a potom iz Varaždina kreću prema Vidovcu. Idu od kuće od kuće, ne nose uopće maske, a u mojoj obitelji ima onih koji spadaju u rizičnu skupinu – napisala je, između ostaloga, ova gospođa.

Podsjetimo, na području Varaždinske županije ograničena su (i) privatna okupljanja na najviše dva kućanstva i deset osoba. Trgovine su ograničile i broj kupaca (1/10m2), a preporuča se i smanjenje kontakata unutar samih kućanstava. Prosjaci su primjer kršenja koji za sada prolazi „ispod radara“, a teško da je tko na njega i pomislio u prvom trenutku kada su se donosile mjere…

Komentari