Još je vrlo vitalna

Jedna od najstarijih Varaždinki Ana Tkalec proslavila svoj 102. rođendan

Objavljeno: 12.04.2016. 14:25

Zadnja izmjena: 12.04.2016. 14:26

Foto: Grad Varaždin

Jedna od najstarijih Varaždinki Ana Tkalec danas je proslavila svoj 102. rođendana.

Baka Ana, skromna stanovnica 1. mjesnog odbora, živi sama i  svako jutro obavezno sama skuha kavu dok u poslijepodnevnim satima ne propušta omiljenu tv emisiju "Hrvatska uživo".

Najdraže jelo joj je krumpir, najdraža boja crvena, a omiljeno cvijeće je ono ubrano u vrtu, đurđice i tulipani. U mladosti je uživala u provođenju vremena u  prirodi i putovanjima kojih se danas rado sjeća.

Pokojni suprug Maks Tkalec bio je pekar čiji kruh i peciva je baka Ana prodavala u pekari u Kuljevićevoj ulici  u Varaždinu. Sin Josip ima dvoje djece, Maria i Sandru, unuci bake Ane koji je rado posjećuju.

Iako baka Ana još normalno čuje i relativno dobro samostalno funkcionira, svakodnevno je posjećuje susjeda Slavica koja je za današnje druženje pripremila klipiće i tortu. 

S druge strane, susjedi Korotaji vode brigu o nabavci hrane i namjernica za gospođu Anu te je redovno posjećuju i pomažu joj u svakoj prilici.

Na inicijativu Roberta Rotha, predsjednika 1. mjesnog odbora „Centar“ Varaždin, gradonačelnik Goran Habuš i Alan Košić, zamjenik župana čestitali su baki Ani, jednoj od najstarijih varaždinki, 102. rođendan te je prigodno darovali buketom cvijeća, bombonjerom i prigodnim poklonima.

 

Komentari