MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Jedno od najljepših mjesta kontinentalne Hrvatske dobilo novi vidikovac

Objavljeno: 23.07.2022. 20:47

Zadnja izmjena: 30.08.2022. 12:14

Na 341. metru nadmorske visine, samo tri i pol metra niže od najviše točke Međimurja Mohokosa, smjestio se Mađerkin breg s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Tamo gdje se zemlja zaljubila u nebo pa ga svojim vrhuncima cjeliva, a ono joj uzvraća najboljim što ima, smjestio se novi Biciklističko-informativni centar s vidikovcem.

Zahvaljujući projektu CycleSeeing Attractour – CSA Međimurje je dobilo novi turistički sadržaj koji će uvelike obogatiti ponudu ne samo Općine Štrigove, nego cijele Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske. Vidikovac na Mađerkinom bregu otvoren je velikom svečanošću povodom Dana općine Štrigova, a nakon otvorenja održan je koncert Frajli.

- Osim prekrasne prirode, vrhunske vinske kapljice i domaće ukusne hrane, Štrigova ima potencijala za razvijanje i vjerskog turizma. U Štrigovi je rođen sv. Jeronim, stoga je novi projekt koji ovdje želimo realizirati Centar za posjetitelje Sveti Jeronim - kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Komentari