općina maruševec

Jednoglasno donesen Proračun Općine Maruševec za 2021. godinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.01.2021. 12:32

Zadnja izmjena: 27.01.2021. 12:34

Na sjednici Općinskog vijeća održanoj krajem prošle godine jednoglasno je donesen Proračun Općine Maruševec za 2021. godinu u visini od 25.126.000,00 kuna.

U odnosu na Proračun za 2020. godinu, radi se o povećanju od 5,6 milijuna kuna više od iznosa s kojim je Općina raspolagala u 2020. godini. Kako poručuju, najveći dio Proračuna planira se izdvojiti za investicije u komunalnu infrastrukturu, i to 10.5 milijuna kuna te za programe javnih potreba u društvenim i srodnim djelatnostima.

Općina Maruševec je i u 2021. godini osigurala potrebna sredstva za financiranje kapitalnih projekata poput sanacije prometnica, nerazvrstanih cesta i klizišta na području Općine, proširenje i uređenje groblja u Maruševcu, kao i izvođenje radova odvodnje oborinskih voda na pet lokacija.

Novi projekti

Što se tiče novih projekata, u planu je prijava provedbe implementacije projekta Pametne općine, kao i u potpunosti spreman projekt izgradnje Kulturnog centra Maruševec te 2. fazu adaptacije Etno kuće Maruševec.

U cilju pomoći gospodarstvu i razvoja poslovne konkurentnosti gospodarskog sektora te povećanja zapošljavanja, Općina Maruševec će i u ovoj godini dodijeliti bespovratne potpore kroz Program potpora za malo i srednje poduzetništvo te za poljoprivredni i turistički sektor. 

Osim investicijskih projekata, Općina Maruševec nastavlja i s poticanjem rada udruga kao i u proteklim godinama. Za Javne potrebe s područja vatrogastva, udruga te društvenih i humanitarnih organizacija planira se izdvojiti preko milijun kuna, od čega će se za programe i projekte organizacija civilnog društva za javne potrebe i od interesa za opće dobro što je jedan od važnijih načina rasta i razvoja Općine Maruševec izdvojiti oko 370 tisuća kuna.

Komentari