općina petrijanec

Jednoglasno prihvaćen proračun Općine Petrijanec za 2022. godinu

Objavljeno: 28.12.2021. 08:29

Zadnja izmjena: 28.12.2021. 08:31

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Petrijanec jednoglasno je prihvaćen proračun za 2022. godinu u iznosu od 32,84 milijuna kuna.

Program građenja komunalne infrastrukture vrijedan je 8,97 milijuna kuna, a program održavanja komunalne infrastrukture 3 milijuna kuna. Program javnih potreba u društvenim djelatnostima ukupno je 3,6 milijuna kuna.

Prema riječima načelnika Željka Posavca, Općina Petrijanec i u idućoj će godini nastaviti s ulaganjima u obrazovanje, a dio proračunskih sredstava izdvojit će se za stipendiranje učenika i studenata. Općinsko vijeće Petrijanca donijelo je odluku i o ekonomskoj cijeni programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću Bambi, u iznosu od 1.300,00 kuna. Općina će za prvo dijete sufinancirati tu cijenu s 800,00 kuna. Za dijete samohranog roditelja, dijete sa smetnjama u razvoju, drugo dijete upisano u vrtić općinsko sufinanciranje je 925 kuna. Za treće dijete upisano u vrtić, roditelji se oslobađaju plaćanja participacije.

Završetak aglomeracije

Općinsko vijeće Petrijanca prihvatilo je i Analizu stanja sustava civilne zaštite za 2021. godinu, a načelnik je istaknuo i nekoliko važnijih projekata vezanih uz komunalnu infrastrukturu.

- U idućoj godini očekujemo završetak najvećeg od tih projekata, a to je Aglomeracija koja je na našem području vrijedna oko 35 milijuna kuna. Završetkom aglomeracije u našoj ćemo općini imati stopostotnu mogućnost priključenja na kanalizacijski sustav, no to nije jedini benefit. Paralelno se očekuje i sanacija preostalih cesta na našem području koje dosad nisu sanirane. Vođeni najavama novog programskog razdoblja Europske unije, prijavili smo i određene projekte za građevinske dozvole koje smo i ishodili te sad očekujemo otvaranje natječaja - rekao je Posavec.

Komentari