GRAD NOVI MAROF

Jenkač: Nakon što isteknu državne potpore mi nastavljamo pomagati naše poduzetnike i obrtnike

Objavljeno: 19.02.2021. 09:22

Zadnja izmjena: 20.02.2021. 12:50

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Novog Marofa, održanoj u petak, potvrđene su dobre vijesti za poduzetnike i obrtnike s području Grada, a ujedno su donijete i izmjene Statuta Grada Novog Marofa i Poslovnika Gradskog vijeća.

Naime, novomarofski gradski vijećnici potvrdili su odluku kojom se dodatno pomaže poduzetnicima pogođenim pandemijom koronavirusa.

Podsjetimo, prethodno donijeta odluka o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima za otklanjanje štete nastale epidemijom COVID-19 izmijenjena je na način da se ostvarivanje potpore omogući po završetku korištenja potpora iste namjene s državne razine, a nakon produženja trajanja epidemioloških mjera.

- Korisnici bespovratne potpore su poduzetnici koji obavljaju poslovnu djelatnost na području Grada Novog Marofa, a kojima je zbog epidemioloških mjera privremeno obustavljen rad te kojima je rad ograničen. Kako bi svima njima osigurali što više sredstava jer im je poslovanje ozbiljno ugroženo, nakon što isteknu potpore s državne razine kreću naše potpore – pojasnio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač dodajući da na ovaj način omogućuju poduzetnicima i obrtnicima s područja grada da u konačnici koriste potpore i s državne, ali i gradske razine.

Odluka je donijeta s ciljem smanjenja negativnih utjecaja izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 na poslovanje te očuvanja radnih mjesta.

Komentari