priopćenje gradske uprave

Jenkač: "Novomarofčani se pridržavaju mjera i tako neka nastave unatoč lijepom vremenu"

Grad Novi Marof

Objavljeno: 03.04.2020. 17:31

Zadnja izmjena: 03.04.2020. 17:36

U jeku pandemije koronovirusa Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske propisao je niz mjera, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao upute za sprječavanje širenja zaraze. O provođenju mjera u lokalnoj zajednici brinu operativne snage civilne zaštite. Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač pirtom ističe da je zadovoljan kako se sugrađani pridržavaju naputaka.

– Uključili smo operativne snage, formirali smo i uži sastav Stožera. Vatrogasci i policija su oni koji operativno djeluju u kontroli okupljanja i osvještavanju građana da se ne smijemo okupljati i zadržavati nego moramo držati socijalnu distancu. Bez obzira što imamo osjećaj da dolaskom lijepog vremena neke stvari jenjavaju, ne smijemo se zavaravati. Vidimo da je u nekim drugim zemljama situacija puno gora. Mi si ne možemo takve situacije dopustiti – kaže Jenkač.

"Molim za razumijevanje"

Gradonačelnik Novog Marofa dodaje da je nacionalni Stožer civilne zaštite uzeo dobar smjer i jako dobro vodi čitavu priču, koje su lokalni stožeri sastavni dio. Napominje da je velik pritisak na gradski Stožer i službenike koji izdaju propusnice. "Molim građane da budu razumni i da zovu samo kad je to potrebno. S obzirom da se do sada nitko nije susreo, na čitavom svijetu, s ovakvom situacijom, pa niti mi, naputci se nekad i u danu mijenjanju. Teško je unaprijed predvidjeti sve one životne situacije koje bi se mogle dogoditi. Važno je da se to ne zloupotrebljava, jer se onda možda one bitne stvari ne rješavaju, a koje su se trebale rješavati. Itekako je važno da se službenike ne zagušuje s bespotrebnim zahtjevima – apelira Jenkač i dodaje da svaki dan imaju između 200 i 300 poziva i do stotinu izdanih propusnica.

Komentari