"U najvećoj školi po broju učenika"

Jenkač o energetskoj obnovi OŠ Novi Marof: "Naši učenici zaslužuju najbolje uvjete"

Objavljeno: 08.11.2018. 09:04

Zadnja izmjena: 08.11.2018. 09:10

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Novi Marof vrijednosti 7,43 milijuna kuna koje su ovih dana obišli gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, njegov zamjenik Ivan Tuk te ravnatelj škole Anđelko Bošnjak. Od ukupnog iznosa Europski fond za regionalni razvoj financira nešto više od 4 milijuna kuna dok Varaždinska županija, osnivač škole, osigurava 3,4 milijuna.

S trenutačnom fazom radova, koji su započeli u kolovozu ove godine, gradonačelnika i dogradonačelnika upoznao je ravnatelj Bošnjak.

– Radovi obuhvaćaju izvođenje nove ovojnice zgrade, nove prozore, toplinsku fasadu, izolaciju ravnih i kosih krovova. Nadalje na krov školske zgrade postavit će se fotonaponska elektrana snage 30 kW dok je u školskoj sportskoj dvorani obavljena rekonstrukcija rasvjete i sanacija grijanja. Ugradit će se i energetski visokoučinkovite dizalice topline voda – pojasnio je Bošnjak.

Realizacija spomenutih radova rezultat je višegodišnje suradnje škole, Grada Novog Marofa, Varaždinske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Ovo je značajna investicija na području Grada Novog Marofa. Uređenje objekta značit će veće uštede energenata, ali i puno kvalitetnije uvjete održavanja same nastave i boravka djece u školi. Moramo podsjetiti da se radi o najvećoj školi po broju učenika u Hrvatskoj i sigurno da naši učenici zaslužuju najbolje uvjete koje im možemo pružiti – kazao je Jenkač te zahvalio Ministarstvu, Fondu i Varaždinskoj županiji na ovom projektu.

Njime će se u potpunosti završiti obnova glavne školske zgrade s obzirom na to da je dosad obnovljen stari dio zgrade, a dograđene su knjižnica i informatičke učionice. Dodajmo da su nedavno upravo u informatičkoj učionici Željko Krnjajić i Janko Radiković, predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza, održali radionice u povodu Tjedna programiranja (tzv. Code Week). Između ostalog, Krnjajić je pohvalio informatičke uvjete u OŠ Novi Marof rekavši da od 15-ak škola koje su posjetili OŠ Novi Marof ima najbolje opremljene informatičke učionice.

Komentari