zabrana kamiona u centru marofa

Jenkač o zabrani kamiona: ''Pisao sam trima ministrima i napokon smo postigli što smo htjeli''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.03.2019. 10:26

Zadnja izmjena: 08.03.2019. 10:31

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo zbog donošenja Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona, koji je nedavno potpisao ministar prometa Oleg Butković.

Naime, prema odredbama iz Pravilnika, teretnjaci teži od 7,5 tona ubuduće neće moći prometovati državnom cestom koja prolazi samim centrom Novog Marofa i njome dnevno prođe oko 10 tisuća vozila i cestom koja povezuje Novi Marof i Varaždinske Toplice.

- To je ogromna količina vozila koja opterećuje i život naših građana i promet Novim Marofom. Iznimno sam zadovoljan ovom odlukom zbog koje ćemo odahnuti i mi i građani Murskog Središća koje su imali isti problem”, istaknuo je Jenkač koji kaže kako je na ovu situaciju upozorio odmah kad je postao gradonačelnik.

- Pisao sam i bivšem ministru Orepiću o nužnosti donošenja ovakve odluke. On je odgovorio da su u njegovom ministarstvu suglasni, ali da se moram obratiti i ministru graditeljstva, što sam i učinio, a on me pak uputio na ministra prometa. Nakon svega, ipak smo postigli što smo htjeli”, rekao je Jenkač i dodao kako se nada da određene interesne skupine ovu odluku neće srušiti, budući da je ona od životne važnosti za građane Novog Marofa.

 

Komentari