pomaže i ministarstvo

Jenkač: Ove godine u rekonstrukciju javne rasvjete ulažemo milijunske iznose

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.05.2019. 17:05

Zadnja izmjena: 31.05.2019. 17:07

Gradu Novom Marofu odobreno je sufinanciranje rekonstrukcije javne rasvjete dijela naselja Novi Marof – dio Štuk, a odluku je novomarofskom gradonačelniku Siniši Jenkaču u petak uručio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

 Odobreno je sufinanciranje prve faze rekonstrukcije kojom je predviđena izgradnja
kandelaberske LED javne rasvjete. Radi se o sveukupno 70 kandelabera s LED
svjetiljkama, a rekonstrukcija će obuhvatiti ulice Ivana Kukuljevića, Vladimira Nazora,
Nikole Šubića Zrinskog, Kratku ulicu, dio Ulice Matije Gupca, dio Ulice kralja Tomislava,
Ulicu Mirka Račkog i Odvojak ulice Mirka Račkog. Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.611.800 kuna s PDV-om, a Ministarstvo graditeljstva u sufinanciranju sudjeluje s 270.000 kuna.

Prema najavama Jenkača slijedeće godine slijedi i nastavak uređenja javne rasvjete u tom dijelu Novog Marofa. – Ovo je samo dio investicija i projekata koji se ulažu u javnu rasvjetu. Ove ćemo godine mijenjati rasvjetna tijela uz glavnu cestu kroz Novi Marof od rotora do tvrtke Knauf Insulation. Radi se o približnom iznosu većem od 700 tisuća kuna. Rekonstrukcija i poboljšanje rasvjete uz naše glavne prometnice znači i bolju vidljivost, a samim time i veću sigurnost u prometu – kazao je Jenkač i najavio i izgradnju kandelaberske javne rasvjete na potezu Mađarevo-Novi Marof te od rotora u Novom Marofu do Donjeg Makojišća (Cifrekov brijeg).
 

Komentari