Grad Novi Marof

Jenkač: Sufinanciranje obnove općinske zgrade bit će od iznimne pomoći

Objavljeno: 09.12.2023. 11:31

Zadnja izmjena: 09.12.2023. 12:38

Gradonačelniku Grada Novog Marofa Siniši Jenkaču ovoga tjedna uručen je ugovor o bespovratnim sredstvima za energetsku obnovu zgrade u pretežito javnom vlasništvu na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu, a sufinanciranje tog financijski izdašnog projekta Gradu će biti od iznimne pomoći, izvijestili su danas iz Novog Marofa. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uručio je u četvrtak 30 ugovora o energetskoj obnovi javnih zgrada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, koji se financiraju EU sredstvima, a među tih 30 ugovora je i onaj za Grad Novi Marof.

- Grad Novi Marof želi biti zelen i energetski učinkovit grad, a to ćemo postići upravo ovakvim projektima. Energetskom obnovom ove zgrade smanjit ćemo troškove i povećati uštedu energije, što je u današnje vrijeme, kada se suočavamo sa sveopćim poskupljenjima, itekako bitno - istaknuo je Jenkač.

 Gradu Novom Marofu dodijeljena su bespovratna sredstva u najvišem mogućem iznosu od 1,05 milijuna eura. Ukupna vrijednost energetske obnove zgrade je 2,5 milijuna eura te će Grad osigurati preostali iznos od otprilike 1,4 milijuna, dodaje se u priopćenju Grada Novog Marofa.

Komentari