Za sigurnost prometa

Jenkač u Novom Marofu obišao prometne 'crne točke' s potrebnom sanacijom

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač zajedno sa suradnicima obišao je lokacije na području grada koje je potrebno urediti kako bi se uklonile "crne točke" u prometu i povećala sigurnost na pojedinim prometnicama.
Objavljeno: 08.04.2019. 08:29

Zadnja izmjena: 08.04.2019. 08:32

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač zajedno sa suradnicima obišao je lokacije na području grada koje je potrebno urediti kako bi se uklonile "crne točke" u prometu i povećala sigurnost na pojedinim prometnicama.

Prema riječima gradonačelnika radi se o problematici na županijskim cestama koje su u ingerenciji Županijske uprave za ceste. - Riječ je o nekim takozvanim crnim točkama, odnosno dulje vrijeme poznatim problematikama koje smo dogovorili da bi se ove godine i narednih godina počele rješavati - rekao je Jenkač. Jedno od tih mjesta je kod škole u Ključu, a radi se o dva problematična zavoja koja se nadovezuju na dio autobusnog stajališta. Nepregledni su i treba ih riješiti potpornim zidovima, proširenjem i uređenjem pješačke staze. Zatim u Strmcu, gdje se radi o slabije preglednom zavoju.

- U zimskom periodu na tom je zavoju otežan je promet zbog toga što se voda, zbog nepostojanja sabirne grabe, slijeva i razlijeva po cesti pa nastaje led, čime se automatski ugrožava prometovanje. To treba sanirat - poručio je Jenkač. Također, već dulje vrijeme iz Grada Novog Marofa od ŽUC-a traže da se krene s rješavanjem problema autobusne stanice u Janušici. Očekuje se i sanacija mosta odnosno propusta kod Društvenog doma u Makojišću Gornjem za što su projekti već napravljeni.

Uz spomenute lokacije i projekte, u Novom Marofu očekuju i početak izgradnje nogostupa u Završju. Riječ je o nešto užoj prometnici u duljini oko 5 km koja prolazi kroz cijelo mjesto. Izgradnjom nogostupa značajno će se povećati sigurnost u prometu, posebice za pješake odnosno najmlađe sudionike u prometu. Grad Novi Marof isprojektirao je i platio pješačku stazu i očekuje se da ŽUC krene s tim projektom.

- Dakle, nekoliko je točaka na županijskim cestama koje su problematične i koje svakako treba rješavati, što u ŽUC-u znaju. Tu Grad Novi Marof ne može biti nositelj aktivnosti jer nisu naše ceste, ali mi smo uvijek spremni pomoći u projektiranju i sufinanciranju samih radova, ali nositelj mora biti ŽUC - zaključio je novomarofski gradonačelnik.

Komentari