dvodnevni posjet

Foto - Jenkač u Izraelu: 'Ova država se ima pravo braniti'

Objavljeno: 28.11.2023. 19:18

Zadnja izmjena: 28.11.2023. 19:18

U sklopu dvodnevnog radnog posjeta Izraelu, članovi saborske Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Izrael, uključujući saborskog zastupnika HDZ-a i gradonačelnika Grada Novog Marofa Sinišu Jenkača, posjetili su ratna područja na jugu zemlje.

Jenkač je rekao kako je nužno osloboditi oko 240 otetih izraelskih civila, te uništiti terorističku skupinu Hamas koja, istaknula je cijela skupina, ne brine za civilno stanovništvo Pojasa Gaze niti izraelskih građana.

-Nažalost, Hamas je postala teroristička organizacija koja vodi državu, ozbiljna organizacija koja vodi proxy rat protiv države Izrael. Rat izaziva rat do istrebljenja te u ovom slučaju trebamo znati tko je izazvao rat, tko je taj koji je pokrenuo val sukoba i jednostavno moramo biti svjesni da država Izrael ima pravo braniti se - jasno je poručio Jenkač.

Uz Jenkača u Izraelu su bili i Katarina Nemet, Jure Brkan i Andro Krstulović Opara, a zajedno su se u Rahatu u pustinji Negev susreli s beduinima, žrtvama Hamasovog terorističkog napada, te su obišli vojarnu Shura u Ramli gdje se obavlja identifikacija posmrtnih ostataka više od 1200 ubijenih civila u terorističkom napadu Hamasa.

Komentari