Umirovljenici u akciji

U Ludbregu se ove jeseni nastavlja projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno“

Grad Ludbreg

Objavljeno: 07.09.2016. 17:22

Zadnja izmjena: 07.09.2016. 17:26

Projekt „Živimo zajedno, starimo kvalitetno“ koji provodi  Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg traje od polovice svibnja te se, nakon malog usporavanja tijekom kolovoza, nastavlja i ove jeseni.

Aktivnosti se održavaju u prostorijama Međugeneracijskog  centra u Ludbregu (Udruga umirovljenika) u zgradi Srednje  škole.

- Do sad je odrađeno preko 400 sati  dnevnih aktivnosti. Najveći interes je za medicinsku  gimnastiku, u sklopu koje su i fizikalna terapija i masaža. Uz  to, redovito se održava škola ručnih radova, računalna  radionica te likovna radionica. Projekt traje još  oko 80 dana, pa će se u jesenskom vremenu aktivnosti  intenzivirati.  – rekao nam je voditelj  projekta Aleksandar Horvat. 

Dnevne aktivnosti projekta sastoje  se od kreativnih radionica (ručni radovi, likovna, literarna,  dramsko-recitatorska), obrazovnih sadržaja (predavanja o  zdravlju, osnove računala), rekreativnih sadržaja (medicinska  gimnastika, fizioterapija i masaža), zdravstvene usluge  mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, a sve je povezano međusobnim druženjem različitih generacija.

Program financiraju  Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Ludbreg.  Svi zainteresirani i dalje se mogu uključiti u neku od  aktivnosti.

Komentari