ide debelo preko 30

Jeste li se spremili za vrućinu? Danas vrhunac toplotnog vala u Varaždinu

Objavljeno: 04.08.2017. 08:20

Zadnja izmjena: 04.08.2017. 08:27

Foto: Arhiva

Toplotni val koji nas žestoko grije već gotovo cijeli tjedan danas bi - prema prognozi DHMZ-a - trebao dosegnuti svoj vrhunac. To bi mogao ujedno biti i najtopliji dan ovoga ljeta, u kojemu je sunce peklo iznad prosjeka.

Tako je Varaždin već jutros osvanuo na 21ºC, a najviša temperatura danas bi trebala iznositi čak 36ºC. Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za cijelu Hrvatsku, što znači da se radi o vremenskim uvjetima opasnim po zdravlje. Ako koga to može utješiti - u drugim dijelovima zemlje danas se očekuju još više temperature. Jutrošnji rekorder je Lastovo gdje je u 7 sati izmjereno 32ºC. Na jugu Dalmacije danas bi se živa u termometru mogla popeti do već nepodnošljivih 40ºC.

No, ipak će i u cijelom našem kraju biti prevruće i ništa nam drugo ne preostaje nego da se držimo uobičajenih savjeta - ne izlaziti na sunce, piti što više vode, pronaći različite načine za rashlađivanje. Osobito su osjetljiva djeca, starije osobe, ljudi sa zdravstvenim problemima. Aquacity će, pretpostavljamo, danas biti prepun. Ipak, izbjegavajte da prevrući ulazite u hladnu vodu. Od sutra temperature počinju lagano padati, u nedjelju očekujemo kišu i spuštanje ispod 30ºC.

Komentari