mladi za starije

Još jedan projekt mladih i umirovljenika u Lepoglavi

Objavljeno: 06.09.2016. 12:41

Zadnja izmjena: 06.09.2016. 12:41

Udruzi umirovljenika i Odredu izviđača iz Lepoglave, dodijeljena je potpora za realizaciju dvaju projekta kojima je cilj bilo upoznavanje i senzibiliziranje mladih s potrebama starijih osoba.

U okviru prvog projekta mladi su izviđači obilazili domove umirovljenika družeći se s njima te im pomagali u obavljanju kućanskih poslova. Drugi projekt obuhvatio je druženje kroz razmjenu iskustva, a realiziran je na Sportsko–rekreacijskom centru u Lepoglavi gdje su se okupili umirovljenici i izviđači družeći se kroz zabavne igre te kroz pričaonice u kojima su umirovljenici s mladim izviđačima podijelili svoja životna iskustva.

- Htjeli smo pokazati da mlade i starije osobe mogu surađivati i zajedno raditi. Ovim druženjem željeli smo zabaviti se i provesti jedno zajedničko poslijepodne te se još bolje upoznati. Željeli smo približiti mladima sposobnosti koje starije osobe posjeduju – istaknula je predsjednica Udruge umirovljenika Lepoglava Marija Varović.

Načelnica odreda izviđača Lepoglava Tatjana Jurić naglasila je kako Odred izviđača uz Udrugu umirovljenika surađuje i na projektima s drugim udrugama, a koji se također provode uz financijsku pomoć Grada Lepoglave.

- Kad smo promijenili odluku o načinu financiranja programa i projekata udruga na području grada Lepoglave učinili smo to s namjerom financiranja ovakvih projekata. Upravo je ovaj projekt dokaz kvalitete tog sustava. Ovdje se vidi kuda odlazi gradski novac – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Komentari