Praznik rada 2016.

Još uvijek ne znate kamo za Prvi maj? Donosimo pregled svih događanja!

Objavljeno: 29.04.2016. 18:39

Zadnja izmjena: 29.04.2016. 19:04

Foto: Ilustracija

Ovogodišnja proslava Praznika rada obilježava se diljem Varaždinske županije. Očekuju nas nešto hladnije temperature nego što smo navikli u svibnju - od 8 Celzijevih stupnjeva ujutro do 16 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana. 

Planinarsko društvo „Grebengrad“, pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa, i ove godine organizira tradicionalnu proslavu Praznika rada na izletištu Grebengrad. Osigurana je besplatna podjela vojničkog graha, a posjetitelji će moći razgledati 800 godina staru utvrdu.

Besplatan grah diljem Županije

HNS organizira proslave 1. svibnja u Trakošćanu, Gornjem Vratnu, Luki Ludbreškoj, Zelengaju i Šemovcu. Besplatnoj podjeli više od 3.000 porcija graha u Trakošćanu, koja će trajati od 11 do 15 sati, pridružit će se i zamjenik predsjednika HNS-a i Županijske organizacije Predrag Štromar

Podružnica HNS Cestica organizira druženje u Gornjem Vratnu na prostoru Gmajne, a Predrag Štromar će prisustvovati u vremenu od 10 do 11 sati. U slučaju lošeg vremena proslava će biti u Društvenom domu u Gornjem Vratnu.

Goran Habuš prisustvovat će tradicionalnoj proslavi na izletištu Drava u Varaždinu u vremenu od 10.00 sati.

Tombole, ples, mažoretkinje, karting...

Na ovogodišnjem Pikniku na Dravi očekuje Vas 2 500 porcija graha. Bogat program uključuje prodaju tombola, nastup dječjeg i kadetskog sastava Varaždinskih mažoretkinja, prvi dio nastupa „Malih Slavuja“ DND-a Varaždin, nastupe plesnih grupa...

Praznik rada u Općini Gornji Kneginec slavi se u Šumici na Varaždin Bregu. Bit će besplatno podijeljeno 500 porcija graha, a Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg osigurat će piće na izložbenom prostoru.

Ako volite adrenalin, u 13 sati u Novom Marofu na redu je natjecanje u kartingu. Ovo je druga utrka organizirana u Novom Marofu.

Komentari