proslava jurjeva u svetom đurđu

Josip Jany na Danu općine Sveti Đurđ: 'U ove četiri godine doživjeli smo preporod'

Objavljeno: 22.04.2017. 21:17

Zadnja izmjena: 22.04.2017. 21:19

Foto: Viktor Hranić

Sutrašnji blagdan Jurjeva ujedno je i dan općine Sveti Đurđ koja se zove po možda najpopularnijem svecu zaštitniku našega kraja. Bila je to ujedno i prilika za svečanu sjednicu u zgradi općine.

Sjednici su nazočili razni ugledni gosti, između ostalog i župan Štromar, dožupan Kišić i saborska zastupnica Božica Makar. Predstavljeni su proizvodi domaćih ljudi na gospodarsko-kulturnom sajmu otvorenom jučer u dvorani osnovne škole. Dodatno je veselje donijela i limena glazba, kao i žene u narodnim nošnjama. U središtu svečane sjednice bili su rezultati postignutih u posljednjih nekoliko godina.

- U četiri godine mandata općina je doživjela pravi preporod - od samoga dna smo prešli put do općine na sredini ljestvice, što je i bio naš cilj kad smo došli na vlast. Napravili smo sredinu u kojoj će dolaziti a ne iz koje će odlaziti. Kroz razvoj općine i ulaganje u infrastrukturu - te izgradnju jedne male industrijske zone pokušat ćemo zadržati ljude. - istaknuo je načelnik općine Josip Jany. Ostale trenutke s ove svečanosti pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari