općina sveti đurđ

Josip Jany rezimirao svoj mandat i najavio kandidaturu

Objavljeno: 26.04.2021. 11:10

Zadnja izmjena: 26.04.2021. 11:12

Načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany rezimirao je svoja dva mandata za načelnika te je tim povodom najavio svoju kandidaturu za naredni četverogodišnji mandat.

Kao najveći projekt Općine tijekom svog mandata, načelnik je istaknuo dječji vrtić "Suncokret" koji je u funkciji od studenog prošle godine, a samim time je najavio i proširenje vrtića zbog popunjavanja kapaciteta. Sredstva za izgradnju vrtića odobrena su iz EU fondova te od Ministarstva regionalnog razvoja.

Nadalje, načelnik je izjavio kako je veliki uspjeh uređenje društvenih domova termofasadom, krovištima, uređenjem kuhinja, sanitarija i uvođenjem centralnog grijanja. Napomenuo je kako je u općini instalirano 70 % nove javne led rasvjete, što je bio uvjet da kroz uštedu energije javna rasvjeta može raditi tijekom cijele noći.

Načelnik je najavio i nekoliko velikih projekata - aglomeracija Ludbreg, uvođenje širokopojasnog interneta, rotor u Hrženici, videonadzor na dijelovima općine te reciklažno dvorište u Svetom Đurđu. 

"Pomažemo mladima"

- Novorođena djeca dobivaju financijsku potporu kod rođenja djeteta, polaznici vrtića i predškole plaćaju cijenu od 550,00 kuna dok ostali dok ostali dio financira Općina iz svog proračuna, Općina također i nagrađuje nabolje učenike naše škole i njihove mentore, plaća puni iznos prijevoza svih učenika osnovne škole i školsku kuhinju, te iz proračuna financira radne bilježnice za sve učenike. Od iduće školske godine svi srednjoškolci će dobiti od Općine 100,00 kuna mjesečno za prijevoz do svojih škola. - rekao je Jany.

 

 

Komentari