Vinarstvo u Hrvatskoj

Foto - Održan je 10. Rotary Business Forum o vinarstvu u Hrvatskoj, evo kako je bilo

Objavljeno: 21.10.2023. 13:22

Zadnja izmjena: 21.10.2023. 13:26

Foto: Boris Matijašec

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održan je 10. Rotary Business Forum 2023. pod nazivom "Vinarstvo u Hrvatskoj – Održivost Ekonomije Organskog Rasta".

Ovaj značajan događaj organizirao je Rotary klub Varaždin 1181, a glavna tema foruma bila je vinarstvo u Hrvatskoj i njegova važna uloga u održivom gospodarskom rastu. Na ovom forumu, posjetitelji su imali priliku čuti iskusne stručnjake iz svijeta vinarstva i enologije te saznati više o izazovima i uspjesima ovog sektora u Hrvatskoj.

Vinarstvo u Hrvatskoj predstavlja važnu granu ekonomije, a veliki dio proizvodnje dolazi iz manjih obiteljskih vinarija koje funkcioniraju kao mikro ili mala poduzeća. Varaždinski kraj, zajedno s drugim "bregovitim" područjima Hrvatske, njeguje tradiciju manjih vinogradarskih posjeda i vinskih podruma koji su često rezultat organskog rasta. Panel je raspravljao različite aspekte ovih vinarija, uključujući njihovu povijest, izazove i kritične trenutke u razvoju.

- Ovaj skup predstavlja zajedničku predanost, suosjećanje i posvećenost pojedinaca koji vjeruju u moć služenja iznad sebe. Rotary nije samo organizacija, to je globalni pokret koji okuplja pojedince iz različitih sredina sa zajedničkom vizijom stvaranja pozitivnih promjena u našim zajednicama i šire. Sve naše aktivnosti i akcije vođene su na način da prolaze kroz osnovan test, na način da daju pozitivan odgovor na četiri pitanja: je li istina, je li pravedno prema svim sudionicima, hoće li promicati prijateljstvo i dobru volju i hoće li služiti ostalim sudionicima. Iz tog razloga, svi su naši projekti usklađeni s najvišim etičkim standardima - rečeno je tom prilikom. 

Nakon edukativnog panela gdje su svoja bogata iskustva podijelili Luka Krajančić, Vlado Krauthaker i Gianfranco Kozlović, dok je moderator panela bio je poznati vinski znalac Saša Špiranec, slijedila je degustacija vina odabranih vinara s "bregovite Hrvatske," kao i od strane gostiju panela, a kako je bilo na skupu, pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Komentari