70 godina LD "Šumski zec"

Jučer je bilo svečano u lovačkom društvu "Šumski zec" u Margečanu

Objavljeno: 04.10.2016. 15:03

Foto: Lovačko društvo "Šumski zec" Margečan

Lovačko društvo "Šumski zec" jučer je svečanom sjednicom proslavilo 70. obljetnicu kontinuiranog rada. U sklopu proslave, prredsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije, Ivan Kutnjak društvu je uručio posebno priznanje.

Sjednici su prisustvovali brojni gosti iz drugih lovačkih društava, a ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić je pozdravio sve prisutne i pritom postao kum nove zastave Lovačkog društva.

Na svečanoj sjednici članovi društva su se prisjetili svojih početaka, a predsjednik, Tomica Čaklec je napomenuo kako je sve krenulo davne 1945. godine kada je nekoliko prijatelja prirode pokrenulo osnivanje lovačkog društva.

Godine su prolazile, a društvo je jačalo i raslo te se sedamdesetih godina odvojilo, a počelo se i s izgradnjom lovačkog doma.

Društvo danas broji četrdesetak članova i gospodari lovištem veličine 3.800 hektara, a nedavno je sklopljen i treći ugovor o zakupu lovišta.

Na sjednici su također uručena i odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza, zahvalnice i priznanja suradnicima, sponzorima i prijateljima lovačkog društva. 

Komentari