posljedice prirodne nepogode

Jučerašnje nevrijeme nanijelo štete u Maruševcu - vatrogasci imali pune ruke posla

Objavljeno: 11.08.2017. 18:45

Zadnja izmjena: 11.08.2017. 18:49

Zbog grmljavinskog nevremena koje je jučer haralo našim krajem i maruševečki su vatrogasci imali pune ruke posla. Olujni vjetar, kiša i tuča veličine oraha jučer su na području općine Maruševec ostavili porušena stabla drveća, štetu u voćnjacima i vrtovima, raskrivene krovove, neuređene prometnice.

Po smirivanju nevremena, uz pripadnike vatrogasne postrojbe koji su krenuli otklanjati granje i stabla koje je na nekoliko lokacija vjetar srušio na prometnice, na teren su izašli načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša koji su obišli sva naselja. Zahvaljujući hitroj intervenciji Vatrogasaca i komunalnog poduzeća MARKOM prometnice su tijekom noći očišćene, a promet omogućen. 

Zbog snažnog vjetra raskrivena je i nadstrešnica kod groblja u Maruševcu, a Općinske službe su na terenu i utvrđuju razmjere šteta na javnoj infrastrukturi, kao i na poljoprivrednim kulturama. Osim spomenutih, primijećena je šteta i na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama te kvarovi na elektroinstalacijskoj mreži, radi kojih je nekoliko naselja tijekom noći i jutra bilo bez električne energije.Sinoć je Elektra sanirala gotovo sve kvarove, a neke su nastavili otklanjati tijekom dana.

Komentari