multimedija za razvoj zajednice

Evo što vas i gdje uskoro očekuje tijekom tri dana MOP Špancirfesta...

Objavljeno: 10.05.2018. 08:27

Zadnja izmjena: 10.05.2018. 15:34

Danas je u Julijanovom dvorištu predstavljen program 7. festivala multimedije MOP Špancirfest koji će, uz brojne radionice, u Varaždin dovesti neke od najutjecajnijih digitalnih kreativaca iz regije.

Trodnevni festival održat će se u različitim prostorima varaždinske povijesne jezgre (17. svibnja – 19. Svibnja), a organizatori u ovogodišnjem programu izdvajaju radionicu programiranja za izbjeglice, koja se realizira u suradnji s udrugom Borderd: none.

Tijekom festivala posjetitelje očekuju i tri izložbe istaknutih umjetnika te studenata Sveučilišta Sjever, od kojih će najveća biti izložbva povećena game designu pod nazivom – „politika emocija – dizajn indie videoigara“ (dekonstrukcija etabliranih žanrova).

Nikola Leskovar i Marko Presečki, u petak 18. svibnja, izvest će multimedijalno poetski performans pod nazivom „Čudovišta iz rukopisa“. Tijekom tri dana održati će se još radionice web tehnologije, ilustracije, gaminga i interakcije na tri lokacije: u Studentskom centru, HNK i Varaždinskoj kući, a veliku završnicu sedmog izdanja MOP Špancirfesta u subotu 19. svibnja obilježit će zanimljivi i zabavnim sadržaji u večernjim satima, pri čemu se svakako izdvaja koncert iznimnog dua Diyala feat DJ Yesh i sarajevskog futurističkog elektro-glazbenog projekta dRUMELOD koji će zasvirati u mističnom ambijentu Sinagoge, dok će se atmosfera ranije istoga dana zagrijavati uz House večeri u Elephantu gdje nastupaju River Festival Sound System s DJ postavom.

 

 

Komentari