vijest čitateljice

Jutros u Novakovcu u posljednji tren izbjegnuta nesreća, vlak prolazio, a rampa se nije spustila

Objavljeno: 23.07.2017. 11:58

Zadnja izmjena: 23.07.2017. 12:09

Javila nam se čitateljica koja je jutros u Novakovcu svjedočila trenutku kada je prolazio vlak, a na samom pružnom prijelazu nije se spustila rampa niti je bilo zvučne i svjetlosne signalizacije. 

- Evo šaljem vam jednu sliku koja prikazuje sigurnost željezničkih cestovnih prijelaza. Snimljena danas u 9.13 h, u Novakovcu, a vlak je išao u smjeru Varaždina. Mi smo bili u trećem autu po redu, nije bilo ni zvučne ni svjetlosne signalizacije, a ni rampa se nije spustila. Čovjek u prvom autu jedva je stao kad je ugledao vlak par metara od njega. Prošli tjedan, vlak je prošao uz spuštenu rampu koja se prolaskom vlaka kasnije nije ni digla. Pa stvarno netko mora tu poginuti da već jednom poprave kako spada?!? - piše nam ogorčena čitateljica.

Od trenutka zaprimanja vijesti čitateljice, pa sve do objave ovog članka, nismo uspjeli stupiti u kontakt na nekoliko telefonskih brojeva Hrvatskih željeznica - Područni ured i Kolodvor Varaždin, pa čak ni ured Sigurnosti i zaštite u Zagrebu kako bismo ih obavijestili o ovom slučaju i pokušali spriječiti bilo kakvu moguću nezgodu na spomenutom mjestu.

Komentari