zajednička akcija

KAD SE MALE RUKE SLOŽE Uređen okoliš groblja i crkve sv. Lovre te naselja Lovrečan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.04.2019. 10:05

Zadnja izmjena: 05.04.2019. 10:06

Mejštani Lovrečana su u nedjelju zajedničkim snagama uredili okoliš groblja i crkve Sv. Lovre, a dvije grupe krenule su i čišćenja površina oko prometnica.

Nakon što su se očistile ulice podno crkve i zgrade DVD-a Lovrečan Dubrava, jedna grupa krenula je u Brezje Dravsko i potom kupila otpatke uz državnu cestu prema zapadu, a druga grupa čistila je površine uz cesto iz smjera Dubrave Križovljanske rekla je Silvija Premužić, predsjednica MO Lovrečan.

Posebna grupa bila je zadužena za čišćenje žljebova na grobnoj kućici, a ljudi vični radu s motornom pilom potom su s južne strane mrtvačnice srušili bolesna“ i dotrajala stabla koja su se dijelom nadvila nad samu zgradu. S južne strane zatvoren je i trijem na ulazu u grobnu kućicu, a odstranjeno je grmlje i raslinje sa sjeverne strane crkve Lovre.U pauzi radne akcije kod crkve sv. Lovre razgovaralo se i potrebi izgradnje još jednih stepenica s rukohvatom od podnožja prema vrhu, a predloženo je i snižavanje postolja za izlaganje pokojnika sa sadašnjih 80 cm na prikladniju visinu.

Čestitku mještanima na uređenju naselja uputio je načelnik Mirko Korotaj, a u razgovoru dotakli su se i ostalih tema potrebnih za uređenje i poljepšanje sela. Dogovoreno je da se sve potrebno zapiše kako bi se moglo uvrstiti u program komunalnog uređenja općine Cestica za naredno razdoblje, a za što je u proračunu potrebno osigurati i neophodna financijska sredstva.

Komentari