ITTF SERBIA JUNIOR & CADET OPEN

Kadet STK Starr Leon Šantek napravio senzaciju na ITTF Serbia Junior & Cadet Open pobijedivši Kineza Ma

Objavljeno: 19.09.2018. 20:08

Zadnja izmjena: 19.09.2018. 22:08

Mladi stolnotenisač STK Starr Leon Šantek napravio je pravu senzaciju na ITTF Serbia Junior & Cadet Open turniru. Kako je Leon još uvijek kadet odličnim igrama u skupini ušao je glavni ždrijed juniorakog turnira pobjedivši pritom i juniorskom reprezentaivca Kine, što nije prošlo nezapaženo. 

U skupini Leon je pobijedio Kineza Ma 3:2, zatim je pobijedio slovačkog igrača Klajbera 3:2 i na kraju Slovenca Filipovića, također 3:2. Tako je Ma jedini Kinez koji nije prošao u glavni ždrijeb.

Leonov trener Ronald Ređep izjavio je kako je Leonov uspjeh najvjerojatnije jedinstven jer smatra kako do sada niti jedan naš stolnotenisač nije pobijedio kineskog u tom rangu natjecanja.  - Treniranje s prvom ekipom STK STARR te savjetima i pomoci od Tana i Zenga sigurno su doveli do povećanja kvalitete Leonovog igranja. Tan Ruiwu, bivši hrvatski reprezentativac i član STK Starr dao je smjernice i naucio nas bitne stvari za razvoj mladih talenata tijekom godine i napredak je mjerljiv, isto tako vodio ga je i Zeng Jia. Vrlo smo ponosni na Leonov uspjeh, dodao je Ređep.

Komentari