DND varaždinske toplice

KAJKAVIJADA Djeca već tradicionalnom manifestacijom čuvaju kajkavski govor i kulturnu baštinu

Objavljeno: 24.11.2016. 10:07

Zadnja izmjena: 24.11.2016. 10:08

Foto: Arhiva

24. Kajkavijada održat će se u subotu i nedjelju u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama u organizaciji Društva Naša djeca Varaždinske Toplice.

Kajkavijada je dječja revijalna manifestacija s ciljem očuvanja kajkavskog govora i kajkavske kulturne baštine. Točke kojima djeca nastupaju u programu rezultat su rada djece i njihovih voditelja tijekom cijele godine, a po izboru voditelja na Kajkavijadi nastupaju samo najboljim kratkim dijelom. U programu će sudjelovati djeca od najranije dobi do navršene 18. godine života. Točke se izvode na kajkavskom, a djeca mogu nastupiti u narodnim nošnjama ili stiliziranim narodnim nošnjama. U programu će nastupiti djeca iz sedam županija kajkavskog govornog područja.

Svečano otvorenje i nastup uzrasta dječjih vrtića bit će u subotu, 26. studenog, u 16 sati, a nastup uzrasta osnovne i srednje škole u nedjelju, 27. studenog, također u 16 sati. Za svu djecu predviđen je cjelodnevni boravak, s organiziranim razgledom Varaždinskih Toplica i rimskih iskopina, polusatnim sudjelovanjem u rimskim dječjim igrama te mogućnošću kupanja u bazenima hotela Minerva.

Komentari