revitalizacija parka

Ovako će izgledati novi park na prostoru bivše vojarne u Čakovcu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.03.2021. 09:26

Zadnja izmjena: 09.03.2021. 09:28

Ulaganjem Međimurske županije i europskim sredstvima, prostor bivše vojarne u Čakovcu razvija se u Centar znanja Međimurske županije.

Unutar njega djeluju Tehnološko-inovacijski centar s 3 poslovna inkubatora, Međimursko veleučilište u Čakovcu sa studentskim domom i restoranom, Međimurska energetska agencija, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA, Turistička zajednica Međimurske županije i Razvojno-edukacijski centar za Metalsku jezgru.

- Na prostoru Centra znanja Međimurske županije dnevno migrira gotovo tisuću ljudi, stoga je važno da osim revitalizacije zgrada, novih poduzeća i sadržaja koji se razvijaju na ovom prostoru, ulažemo u očuvanje prirode i stvaramo prostor ugodan za korištenje - istaknuo je župan Matija Posavec na predstavljanju projekta revitalizacije parka na prostoru bivše vojarne.

Što obuhvaća revitalizacija?

Zahvaljujući projektu izvršit će se revitalizacija parka u Centru znanja uvažavajući povijesne, prostorne i ambijentalne karakteristike. Uredit će se nove pješačke staze, zasaditi novo zelenilo i cvijeće. Prostor će se opremiti urbanom opremom, postavit će se pametne klupe i nova javna rasvjeta, vodeći pri tome računa o sinergiji s biljnim i životinjskim svijetom na tom području. Aktivnosti projekta predstavila je koordinatorica projekta koji provodi Međimurska županija Valentina Biševac, naglasivši da će se infrastruktura prilagoditi u svrhu očuvanja prirodnih staništa različitih biljnih i životinjskih vrsta.

 

Komentari