NASTAVA NA DALJINU

Kako će se ocjenjivati učenici u školama u Varaždinskoj županiji?

Objavljeno: 16.04.2020. 18:30

Zadnja izmjena: 16.04.2020. 18:54

Na prvom video-kolegiju ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, sa zamjenikom župana Tomislavom Paljakom raspravljalo se o nastavi na daljinu i po prvi puta ocjenjivanju učenika nakon takve nastave. 

Nastava na daljinu u osnovnim i srednjim školama, čiji osnivač je Varaždinska županija, funkcionira dobro, prvenstveno zbog truda i kreativnosti učitelja, ravnatelja i podrške Županije, zaključilo je 48 prisutnih ravnatelja. 

"Ne treba inzistirati na standardnim oblicima provjeravanja"

Kad je u pitanju ocjenjivanje, ravnateljica OŠ Kamenica Mirjana Posavec iznijela je da se većina učitelja te škole složila da će se ocjenama vrednovati aktivnosti učenika u nastavi na daljinu, kao i složeniji zadaci.

– Smatramo da ne treba inzistirati na standardnim oblicima provjeravanja, jer ne postoji jamstvo da će učenik potpuno samostalno riješiti test znanja. O tome će konačnu odluku donositi sami učitelji, a u skladu s dobivenim preporukama, navela je Mirjana Posavec.

- Učitelji rade na „130 posto“, svi se trudimo biti podrška učenicima i roditeljima, a teškoće rješavamo zajedno, zaključila je ravnateljica Posavec s čijom su se konstatacijom složili i ostali ravnatelji.

Komentari