stigla i druga organizirana grupa

Kako se Martijanec polako pozicionira na karti vjerskog turizma

Objavljeno: 04.06.2018. 10:02

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:55

Općinu je u organizaciji Kulturnog centra Sv. Martin Hrvatska i Ilijana toursa posjetila organizirana grupa od 50 turista, koji su u Martijanec stigli u sklopu hodočasnićkog stručnog izleta „Putovima Lijepe naše – Stopama sv.Martina“.

Grupa je razgledala Župnu crkvu Svetog Martina u i prošetala općinom, nakon čega su ih na ručku ugostile vezilje KUD-a Martijanec. Sekcija vezilja je priredila i izložbu unikatnih ručnih radova svojih članica te prezentirala originalni Martijanečki suvenir sa sedam motiva svetog Martina, koji su izradili učenici Osnovne škole Martijanec i za njega bili nagrađeni prvim mjestom  na međunarodnom natječaju primijenjene umjetnosti na temu sv. Martina u mađrskom Szombatelyiju.

Turistički posjeti Martijancu dio su europskog projekta kulturnog itinerera Vijeća Europe „Sveti Martin, Europljanin simbol dijeljenja, zajednička vrijednost“. Nositelj projekta je Kulturni centar Sv. Martin Hrvatska, među čijim je članovima i Općina Martijanec. Načelnik Martijanca, Dražen Levak ove izleta smatra začetkom turizma u općini Martijanec.

"Sad je prilika da se sve udruge na području općine aktivno uključe u realizaciju ovog projekta,  koji bi  mogao donijeti dodatne prihode, ali i značajno revitalizirati rad udruga na području općine Martijanec. Religijski i kontinentalni turizam su sve više na cijeni, a Martijanec je spreman i značajnije se uključiti u prosperitetni sektor", zaključio je načelnik Levak.

 

Komentari